Om WS

Tipsa om sida

Wahlstedt Sageryd Financial Services har mer än 25 års kunskap och erfarenhet av att sätta upp och driva back- och middleoffice för institutioner, fondbolag, kommuner & landsting samt diskretionära förvaltare. Kunskap om finansmarknadens instrument och regelverk är utmärkande för personalen och vårt portföljsystem IVAR™Asset Management System.


IVAR™ utvecklades först på fondkommissionärsfirman United Securities där Bengt Wahlstedt arbetade som obligationschef. Wahlstedt Sageryd bildades 1991 då Bengt lämnade United Securities och tog med sig IVAR™ in i den nya verksamheten med inriktning på portföljanalys. Michael Sageryd kom in i verksamheten 1993 och blev 1995 kompanjon för att tillsammans med Bengt vidareutveckla IVAR™ till ett av Sveriges marknadsledande portföljsystem.


Från portföljanalys till systemleverantör till fullserviceföretag


Under årens lopp har affärsverksamheten vidareutvecklats till ett produktutbud med starka samband mellan grenarna: back- och middleoffice för kunder, utveckling och uthyrning av portföljsystemet IVAR™. Idag är WS Backoffice Services en tongivande del av Wahlstedt Sageryds verksamhet - här kan uppdragsgivarna outsourca hela eller delar av sitt backoffice, en tjänst som tack vare sin kostnadseffektivitet och flexibilitet snabbt blivit populär bland våra uppdragsgivare.


Inom Wahlstedt Sageryd koncernen finns även bolaget Wahlstedt & Partners som erbjuder risk- och performanceanalyser till fond- och kapitalförvaltare. Analysen ger svar på frågor om risk och avkastning i portföljerna och förklarar samtidigt hur olika marknader och faktorer bidragit till utvecklingen. Wahlstedt & Partners gör även trafikljusrapportering för institutioner och limitkontroller för fondbolag.


Idag är vi totalt cirka 35 medarbetare.Pyramid


Vi expanderar under 2017!

Vår utvecklingsavdelning söker duktiga utvecklare och en utvecklingschef. Läs mer 

IVAR Microsoft Certified Partner

WS blir för åttonde året i rad Microsoft Certified Partner.

IVAR Microsoft Certified Partner

Vi söker kontorsansvarig/receptionist

Kontorsansvarig/Receptionist till Wahlstedt Sageryd. Wahlstedt Sageryd Financial... Läs mer